Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]В своята книга Столетниците: благословия или орисия

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgВ своята книга Столетниците: благословия или орисия
Коментари Харесай

Мира Добрева: Евдокия Чочева и Димитър Спасов от Варна. Днес тя е на 102, а той - на 105 години

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

В своята книга " Столетниците: благословия или орис " Мира Добрева споделя за чаровна двойка от Варна. Тя е на 102 години, а той на 105 г. Може да сте ги срещали из улиците на града. Тя – с елегантна шапка и стилна рокля, той – в безукорен костюм и излъскани обувки. Познаваха се откак се помнеха. Той – с поразяващо възприятие за комизъм. Тя – с най-звънкия смях, който съм чувала. Това споделя в книгата си Добрева.

Ето и част от описа, отдаден на варненската двойка:

Нямаше насита на шегите му, все го подканяше да споделя още и още. Току я чуех да го помоли: “Младежо, ще отскочиш ли да ми купиш едно пиленце, че ми се е дояло? “. А към мен се обръщаше и тихичко добавяше: „ Не че ми е за пиленцето, Миричке, само че искам всеки ден да го убеждавам какъв брой скъп човек е той. Мечтая с него да пътувам в последния трен и да стигна до последната гара на нашия живот “. Госпожа Чочева. Закръглила своя век, се притесняваше да не би да стартира да забравя… Затова непрестанно четеше и учеше наизуст. Пишеше публикации и очерци и ги публикуваше в локалните вестници.

А той… Не господин, Исполин Спасов можех да го назовавам поради достолепието, с което присъстваше, поради метода, по който мислеше и поради отношението му към нея. Движеше се без бастун. Не ползваше рейс, тъй като не смяташе, че си заслужава чакането по спирките. Ходеше пешком.

Гледах ги дружно и им се любувах със сърцето си. Спряла съм да се сюрпризирам на фините като дантела връзки сред столетниците. Вече знам, че са напълно вероятни и в залезите на живота им даже стават по-съсредоточени. Столетниците не губят времето си в надговаряне, в опити за превъзходство...

Просто танцуват последния танц на живота си. Галантно, с схващане и с почитание към другия.

Евдокия Чочева и Димитър Спасов. Днес тя е на 102, а той - на 105 години.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР